Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 25,00 kr
  • Recept
  • Ugnsbakad spetskål med brynt sojasmör och mandel

Plåt med uppskuren spetskål. Grillad i ugnen med mandel.

Ugnsbakad spetskål med brynt sojasmör och mandel

Av Buffé
Publicerat den 15 augusti 2022
Spetskål i all ära men ugnsbakad spetskål med brynt sojasmör och mandel är något helt annat.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 spetskålshuvud (ca 600 g)
  • 100 g smör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 1/2 dl skållad hel mandel

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C, över- och undervärme.
  • Steg 2

    Ansa och skär spetskålen i 4 klyftor. Behåll rotstocken. Bryn klyftorna i omgångar runt om i 2 msk av smöret (för 4 port) i en stekpanna.
  • Steg 3

    Lägg över kålen i en ugnsform, krydda med peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills kålen är mjuk och har en fin färg.
  • Steg 4

    Smält resten av smöret i en kastrull. Höj värmen och bryn under vispning tills smöret blir ljust brunt och börjar dofta nötter. Ta av från värmen och låt smöret svalna något. Blanda i sojan.
  • Steg 5

    Rosta mandeln i en torr stekpanna. Hacka mandeln grovt.
  • Steg 6

    Lägg kålen på ett fat eller på tallrikar, skeda brynt sojasmör över kålen och toppa med mandeln.