Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 25,00 kr
Tacogratäng

Tacogratäng

Av ICA Köket
Publicerat den 20 september 2017
Lättlagad och god tacogratäng som serveras med picklad rödlök på toppen. Fräs färsen med kryddmix i en stekpanna, häll över i en form och täck med crème fraiche, riven ost, cocktailtomater och jalapeños. Skjutsa in den i ugnen och vips har du en läcker middag.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 tim 30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 0.5 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 rödlök
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk smör
  • 1 påse taco kryddmix (à ca 28 g)
  • 1 burk salsasås à 230 g (gärna medelstark)
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl riven cheddarost
  • 250 g cocktailtomater
  • 0.5 dl skivad, inlagd jalapeño
  • 1 dl nachochips
  • 1 kruka, grovhackad färsk koriander

Gör så här

  1. Steg 1

    Picklad lök: Rör ihop ättika, socker och 2 dl vatten tills sockret löst sig. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. 
  2. Steg 2

    Lägg rödlöken i lagen och låt stå minst 1 tim.
  3. Steg 3

    Sätt ugnen på 175°C.
  4. Steg 4

    Tacogratäng: Fräs färsen i smör i en stekpanna ca 3 min, tillsätt kryddmix och fräs ytterligare ca 2 min. Häll på tomatsalsa och låt koka ihop ca 2 min. 
  5. Steg 5

    Häll ner färsblandningen i en ugnssäker form. Dela tomaterna i hälften. Bred på crème fraichen på färsen. Strö över ost, cocktailtomater och jalapeños. 
  6. Steg 6

    Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min. 
  7. Steg 7

    Till servering: Strö över nachochips, koriander och picklad rödlök.