- Recept
Kycklingpytt med stekt ägg
Kycklingpytt med stekt ägg
Av Buffé
Publicerat den 17 mars 2003
En pytt i panna på nytt vis får du genom att använda kyckling och rotfrukter, en strålande sammanslagning av smaker. Servera din kycklingpytt med stekt ägg, hackad persilja och senapskräm.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g delikatesspotatis
- 2 morötter (motsvarar ca 250 g)
- 300 g rotselleri
- 4 msk olivolja
- 2 gula lökar
- ca 500 g kycklingfiléer
- 1 förp bladpersilja (à 20 g)
- 2 tsk dijonsenap
- 2 dl lätt crème fraiche
- 4 ägg
Gör så här
12 stegRotfrukter
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.Steg 2
Skölj potatisen. Skala morötter och rotselleri. Dela potatisen i halvor och skär rotsakerna i ca 2x2 cm stora tärningar.Steg 3
Blanda potatis och rotfrukter med olivolja. Krydda med salt och peppar. Lägg potatis och rotfrukter på den förvärmda plåten.Steg 4
Sätt in plåten i mitten av ugnen 20-25 minuter, eller tills de fått fin färg och är mjuka.
Kyckling
Steg 1
Skala och hacka löken. Skär kycklingen i tärningar.Steg 2
Stek löken mjuk i smör i en stekpanna så att den får lite färg. Krydda med salt och peppar. Ta upp den och håll den varm.Steg 3
Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek den i smör i stekpannan i 3-5 minuter, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.
Till servering
Steg 1
Hacka persiljan grovt.Steg 2
Blanda senap med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.Steg 3
Stek äggen i smör i en stekpanna.Steg 4
Blanda kyckling, lök och potatis och rotfrukter och lägg upp på ett fat. Strö över persiljan.Steg 5
Servera kycklingpytten med stekt ägg och senapskräm.