- Recept
Köttfärsbiffar med gräddsås
Köttfärsbiffar med gräddsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 december 2024
Enkla köttfärsbiffar gör du med blandfärs, ägg och rostad lök. Nästan lika snabblagat som färdigköpta, men mycket godare. Med grädde i stekpannan får du dessutom en sås på köpet. Servera de saftiga köttfärsbiffarna med kokt potatis och morötter.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
Ingredienser
- 900 g potatis
- 500 g blandfärs
- 1 ägg
- 1 dl rostad lök
- 1 msk olja
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 1/2 dl mjölk
- 2 tsk majsstärkelse
- 1/2 köttbuljongtärning
- 250 g morötter
Gör så här
Steg 1
Koka potatisen.Steg 2
Blanda färsen noga med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda ner ägg och lök.Steg 3
Forma smeten till små biffar och bryn i oljan ca 10 minuter, vänd då och då.Steg 4
Sänk värmen på plattan. Häll i grädden och mjölken blandad med majsstärkelsen. Smula i buljongtärningen och låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar.Steg 5
Skala och skär morötterna i stavar.Steg 6
Servera köttfärsbiffarna i såsen med potatis och morötter.