- Recept
- Asiatiska recept
Dumplingssallad med sojamajonnäs
Dumplingssallad med sojamajonnäs
Av ICA Köket
Publicerat den 15 oktober 2024
En fräsch och smakrik sallad med asiatiska toner. Den krispiga kålen och de söta morötterna möter den umamirika sojamajonnäsen och de ångkokta dumplingsen i en perfekt balans. Toppa med saltade jordnötter och koriander. Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 400 g morötter
- ½ rödlök
- 400 g vitkål eller spetskål
- 1 styck lime
- ½ matsked fisksås
- 1 styck vitlöksklyfta
- ½ dl majonnäs
- 1 msk soja
- 2 förp frysta dumplings (á 320 g)
- 1 msk rapsolja
- 1 dl saltade jordnötter
- 1 kruka korriander
Gör så här
6 stegSallad
Steg 1
Skala och strimla eller hyvla morötterna, gärna med en mandolin. Skala och skiva löken tunt. Strimla kålen. Blanda grönsakerna i en stor skål.
Dressing
Steg 1
Häll den medföljande dippsåsen över grönsakerna. Pressa över saft från limen, häll över fisksåsen och skala och riv över vitlöken. Blanda allt noga.
Sojamajonnäs
Steg 1
Blanda majonnäs och soja.
Dumplings
Steg 1
Stek dumplingsen i oljan i en stekpanna tills de får fin färg på den platta sidan.Steg 2
Häll vattnet i stekpannan och lägg på ett lock, tills vattnet kokat in ca 5 minuter.Steg 3
Vänd ner dumplingsen i salladen och toppa med jordnötter och koriander. Servera med majonnäsen.