Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 400,00 kr
Eggnog med apelsin

Eggnog med apelsin

Av Buffé
Publicerat den 18 november 2019
Gör eggnog i jul! En krämig, söt och fluffig juldrink som värmer skönt i vinterkylan. Den klassiska högtidsdrycken görs på mjölk, grädde och äggula med vanilj och kanel. Här smaksätter vi den dessutom med rivet apelsinskal.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

15 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 4 dl mjölk (3%)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 kanelstång
  • ½ tsk finriven muskotnöt
  • 3 äggulor
  • ½ dl råsocker
  • 1 tsk finrivet apelsinskal

Gör så här

  1. Steg 1

    Dela vaniljstången längsmed och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och frön, kanel och muskot i en kastrull.
  2. Steg 2

    Vispa äggulor, råsocker och apelsinskal fluffigt i en bunke. Lyft upp kanel- och vaniljstången. Vispa ner den varma gräddmjölken i äggvispet. Tillsätt ev 4 msk rom.
  3. Steg 3

    Häll upp i glas och toppa gärna med extra apelsinskal och malen kanel.