- Recept
- Husmanskost
Fläskpannkaka
Fläskpannkaka
Av ICA Köket
Publicerat den 02 augusti 2010
Fläskpannkaka, den fenomenala klassikern som alla gillar. Pannkakssmeten fyller du med knaprigt fläskkött eller bacon som ger härlig sälta till den mjuka ugnspannkakan och ett fint tuggmotstånd. Bryt gärna av med lite lingonsylt vid servering.Tidsåtgång och portioner
1 tim 30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 8 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 4 ägg
- 300 g fläskkött eller bacon
- lingonsylt
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa ner mjöl och salt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist ner äggen.Steg 3
Skär fläsket i små tärningar. Bryn dem i en stekpanna. Fördela fläsket och fett i en långpanna, 30x40 cm (för 4 port, bilden visar fläskpannkaka för 2 port) gärna med bakplåtspapper, fukta plåten lite och lägg på bakplåtspappret så ligger det still. Häll smeten över fläsktärningarna.Steg 4
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med lingonsylt.