- Recept
Gubbröra med matjessill
Gubbröra med matjessill
Av ICA Köket
Publicerat den 12 mars 2018
Varsågod - den perfekta gubbröran! En perfekt avvägd och matig gubbröra med kaviar som det aldrig blir några rester av. Skala och tärna ägg, potatis och matjessill. Hacka dill och gräslök. Blanda i övriga ingredienser och servera på knäckebröd.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 ägg
- 1 burk matjessill (à 215 g)
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 2 msk kaviar
- 4 medelstora kalla kokta potatisar
- 2 msk finskuren gräslök
- 2 msk finskuren dill
- knäckebröd till servering
Gör så här
Steg 1
Lägg äggen i kokande vatten och koka dem ca 10 minuter. Spola dem i kallt vatten.Steg 2
Låt matjessillen rinna av.Steg 3
Blanda crème fraiche, majonnäs och kaviar.Steg 4
Skala och skär äggen i tärningar. Skala och skär potatisen i ca 1/2 x 1/2 cm stora tärningar. Skär matjesillen i små tärningar. Finhacka gräslök och dill.Steg 5
Vänd ner ägg, potatis, sill och örter i smeten. Smaksätt med salt och peppar.Steg 6
Servera gärna på knäckebröd.