- Recept
- Alla samlingar
- Vegorecept
Halloumipytt med örtsmör och senapskräm
Halloumipytt med örtsmör och senapskräm
Av ICA Köket
Publicerat den 10 augusti 2018
En vegovariant på klassikern pytt i panna med ugnsrostat grönt, halloumi och örtsmör. Här lagar vi den på blomkål, morot och potatis, men du kan självklart variera pytten med de grönsaker och rotfrukter du har hemma. Den tillhörande senapskrämen med äpple, honung och senap är helt oemotståndlig!Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 50 g rumsvarmt smör
- 35 g valfria frysta örter t ex dill, persilja eller basilika
- 1 liten blomkål (à ca 500 g)
- 250 g champinjoner
- 1 kg potatis
- 3 små morötter
- 3 msk olivolja
- 1/2 grönt äpple
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk grovkornig senap
- 2 tsk flytande honung
- 200 g grillost eller halloumi
- 1 citron
- 2 dl hackad persilja
- 1 krm chiliflakes
- 65 g babyspenat
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Rör ihop smör och örter.Steg 3
Senapskräm: Skala och riv äpplet. Krama ur vätskan. Blanda det rivna äpplet med crème fraiche, senap, honung, 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar.Steg 4
Ansa blomkålen och champinjonerna. Skär blomkål, champinjoner, potatis och morot i tärningar och lägg på en plåt. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20–30 minuter. Ta ut plåten.Steg 5
Klicka på örtsmöret och rosta ytterligare 5–10 minuter tills de får fin färg.Steg 6
Topping: Skär halloumin i tärningar. Skär citronen i klyftor. Stek halloumin i olja i en stekpanna på hög värme tills de är gyllenbruna. Ta ut plåten och strö över halloumi, persilja och chiliflakes. Servera med spenat, citronklyftor och senapskräm.