Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 300,00 kr
Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Av ICA Köket
Publicerat den 12 december 2014
Det här är en riktigt grym vegolasagne där den cypriotiska osten halloumi får ersätta klassisk bechamelsås. Halloumin tillför en skön sälta och härligt tugg. I övrigt är det bara att koka tomatsåsen med spenat, rosta pumpakärnor och börja varva!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
  • 200 g fryst bladspenat
  • 2 halloumi (à 200 g)
  • 1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
  • 2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
  • 2 dl riven prästost

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.
  3. Steg 3

    Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, smulade buljongtärningar, timjan och 4 dl vatten.
  4. Steg 4

    Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Skär halloumin i tunna skivor.
  6. Steg 6

    Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnsform, ca 20x30 cm (för 4 port). Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
  7. Steg 7

    Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med timjan och gärna lite extra pumpakärnor.