Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 400,00 kr
Morots- och halloumibiffar

Morots- och halloumibiffar

Av ICA Köket
Publicerat den 22 augusti 2016
Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi eller annan grillost. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så de blir riktigt frasiga.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • 3 morötter (motsvarar ca 250 g)
  • 1 halloumi eller grillost (à 200 g)
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 krm svartpeppar
  • olja

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 250°C.
  2. Steg 2

    Tvätta morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
  3. Steg 3

    Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
  4. Steg 4

    Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  5. Steg 5

    Ställ in i mitt i ugnen 15–20 minuter, tills biffarna får fin färg. Vänd biffarna efter halva tiden och pensla med olja på båda sidor.