- Recept
- Alla samlingar
- Skaldjursrecept
Små smörgåstårtor
Små smörgåstårtor
Av ICA Köket
Publicerat den 01 april 2024
Smörgåstårta i portionsformat – lika gulligt som gott och perfekt att baka när det inte är så många som ska smaka. Dessa små smörgåsbakelser fylls med majonnäs, ägg, räkor och dill, för att sedan dekoreras med hyvlad gurka, kallrökt lax och caviar.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
2Portioner
Ingredienser
- 2 ägg
- 3 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 2 dl skalade räkor (2 dl motsvarar ca 120 g)
- ½ kruka dill
- 1 tsk färskpressad citronjuice
- 8 skivor formfranska
- ½ gurka
- 2 skivor kallrökt lax
- 2 msk caviar
Gör så här
Steg 1
Lägg äggen i kokande vatten och koka dem i 9 minuter. Spola äggen kalla. Skala och hacka dem.Steg 2
Blanda majonnäs och crème fraiche och smaka av med salt och peppar.Steg 3
Krama försiktigt ur lite vätska ur räkorna. Hacka räkorna och dillen. Tag undan 1½ dl av majonnäsblandningen. Blanda räkor, dill och ägg med resten av majonnäsblandningen. Smaka av med citronsaft och eventuellt mer salt och peppar.Steg 4
Skär bort kanterna på brödskivorna. Bygg två tårtor genom att fördela röran och mellan brödskivorna i 3 lager och lägg på sista skivorna som ett lock.Steg 5
Täck toppen och sidorna med majonnäsblandningen. Låt stå i kylen i minst 2 timmar.Steg 6
Garnering: Hyvla gurkan tunt på längden och skär remsorna i samma längd som höjden på tårtorna. Klä sidorna med gurkskivorna och toppa med lax, caviar, dillvippor och eventuellt lite extra majonnäs.