Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 400,00 kr
Somrig sallad med pannoumi och jordgubbar

Somrig sallad med pannoumi och jordgubbar

Av Buffé
Publicerat den 25 mars 2024
Matvetesallad med grillad pannoumi, jordgubbar och tomater. Servera din sommarsallad toppad med honungs- och limedressing samt dill, mynta och hackade hasselnötter. Riktigt god och enkel bjudmat en skön sommardag!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 3 dl matvete
  • 250 g jordgubbar
  • 250 g miniplommontomater
  • ½ rödlök
  • 200 g snackgurka
  • 65 g spröd salladsmix
  • 1 lime
  • 2 tsk honung
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm chiliflakes
  • 400 g pannoumi
  • 1 msk olja
  • 1 dl naturella hasselnötter
  • ½ kruka dill
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem och tomaterna i bitar.
  3. Steg 3

    Skala och skiva löken tunt.
  4. Steg 4

    Skiva gurkan tunt på längden med en mandolin eller osthyvel.
  5. Steg 5

    Dressing: Riv yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Blanda limesaft- och skal med honung och olivolja och krydda med salt och chiliflakes.
  6. Steg 6

    Topping: Skär osten i stavar och grilla eller stek dem i lite olja, tills de fått fin färg.
  7. Steg 7

    Grovhacka nötter, dill och mynta.
  8. Steg 8

    Blanda hälften av dressingen med matvetet och salladsmixen. Lägg på jordgubbar, tomater och gurka. Strö på nötter och mynta samt toppa med osten. Ringla över resten av dressingen och servera.