Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 300,00 kr
Tacopaj

Tacopaj

Av ICA Köket
Publicerat den 23 november 2010
En trevlig tacopaj som du bara måste prova. Förgrädda ditt pajskal och lägg sedan ner den tacosmakande nötfärsröran toppat med halverade körsbärtomater och riven ost. Grädda din paj i ugnen och servera ihop med en krispig sallad.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 tim 30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 65 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kvarg (10 %)
  • 500 g nötfärs
  • 2 tsk Santa Maria taco kryddmix
  • 2 dl crème fraiche med paprika & chili
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl riven ost
  • sallad

Gör så här

  1. Steg 1

    Hacka samman 50 g matfett skuret i mindre bitar med mjölet till en grynig massa. Tillsätt kvarg och 3 msk kallt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Steg 2

    Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen med en gaffel. Ställ formen i kylskåp ca 30 minuter.
  3. Steg 3

    Sätt ugnen på 225°C
  4. Steg 4

    Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Steg 5

    Bryn köttfärsen i 1 msk (15 g) matfett. Tillsätt tacokrydda och 1 dl vatten. Rör om och låt sjuda på svag värme tills vattnet nästan kokat in. Rör i crème fraichen och sjud några minuter till.
  6. Steg 6

    Fyll pajskalet med färsfyllningen. Halvera körsbärstomaterna och fördela ovanpå pajen. Strö över osten.
  7. Steg 7

    Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  8. Steg 8

    Till servering: Servera pajen med sallad.