- Recept
Messmörsnittar med rökt lax
Messmörsnittar med rökt lax
Av ICA Köket
Publicerat den 01 december 2013
En liten förrätt eller snittar inspirerade av Norrland där en len messmörskräm bryter mot den rökta laxsmaken och frisk gräslök. Fräs lök, blanda med färskost och messmör, krydda med gräslök och lägg upp snyggt på tunnbröd med bitar av rökt lax på toppen.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
10Portioner
Ingredienser
- 2 schalottenlökar
- 1 msk smör
- 1/2 dl messmör
- 100 g färskost
- 1/2 kruka gräslök
- 10 bitar tunnbröd
- 200 g kallrökt lax
Gör så här
Steg 1
Skala och hacka löken. Fräs den i smöret i en stekpanna. Låt löken svalna. Blanda den med messmör och färskost.Steg 2
Skär gräslöken fint och vänd ner i osten. Smaksätt med salt och nymald peppar.Steg 3
Servera krämen på tunnbröden och toppa med bitar av laxen.