- Recept
Salsiccibonara
Salsiccibonara
Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 december 2024
Vad sägs om ett otroligt smarrigt och snabblagat recept på smakstark salsicciakorv med sockerärter, rödlök, salladslök, timjan, vispgrädde och nykokt pasta? En fantastisk god pastarätt som tar fram det bästa av Italien. Molto bene!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna tagliatelle)
- 150 g sockerärtor
- 1/2 rödlök
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
- ca 500 g färsk salsicciafärs
- 1 tsk olja
- 1 tsk torkad timjan
- 2 dl vispgrädde
- 2 tomater
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Strimla sockerärterna och koka med dem de sista minuterna av pastans koktid.Steg 3
Skala och skiva rödlöken. Skiva salladslöken.Steg 4
Stek rödlök och korvfärs i oljan en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.Steg 5
Tillsätt timjan, grädde och salladslök och låt puttra ihop ca 3 minuter.Steg 6
Häll av pastan men spar 1/2 dl pastavatten (för 4 port). Blanda såsen och pastavattnet med pastan i pastakastrullen. Rör om över värme ca 1 minut så att såsen klibbar fast runt pastan. Servera genast.