
Carbonaranudlar
Av Buffé
Publicerat den 14 september 2026
En kul twist på en klassisk rätt, färdig på bara 15 minuter!Tidsåtgång och portioner
15 minTotal tid
1Portioner
Ingredienser
- 1 finskuren salladslök
- 1/2 förp bacon (à 140 g)
- 1 förp kyckling- eller grönsaks- snabbnudlar (à ca 85 g)
- 1/2 dl riven parmesan
- 1/2 msk smör
- 1 äggula
- 2 krm svartpeppar
Gör så här
Steg 1
Skär salladslöken fint, lägg åt sidan. Strimla bacon och stek knaprigt i torr stekpanna.Steg 2
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara 1 dl av buljongen (för 1 port) och häll tillbaka tillsammans med nudlarna i kastrullen.Steg 3
Rör ner parmesan och smör i nudlarna till en jämn sås. Rör ner bacon.Steg 4
Häll upp i en skål och lägg på äggulan. Toppa med salladslök och svartpeppar.