Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Grillade köttspett med örter på en tallrik, dekorerade med hackad persilja.

Kebabspett

Av ICA Köket
Publicerat den 15 juli 2024
Smakrika kebabspett där kryddorna spiskummin, cayennepeppar och paprika får sätta smak på nötfärsen. Hacka också lite persilja i färsen för en extra god dimension. Trä upp kebaberna på spett och grilla dem över glöden för bästa smak.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
8Portioner

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar
  • 8 grillspett

Gör så här

  • Steg 1

    Blanda färsen och saltet ordentligt.
  • Steg 2

    Pressa i vitlöken och hacka och rör i persiljan och resten av kryddorna.
  • Steg 3

    Forma till 8 kebaber (för 8 spett) och trä upp dem på spett.
  • Steg 4

    Grilla ca 4 minuter per sida eller mitt i ugnen på 250°C i ca 12 minuter, eller tills köttets innertemperatur är 70°C.