- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasserecept
Basilikakyckling med couscous

Basilikakyckling med couscous
Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 april 2025
Om du tycker att stekt kyckling ibland kan kännas tråkig så har vi här ett superbra tips att vända det. Du steker den nämligen med basilika och lite honung! Passar utmärkt ihop med couscous och tillbehör som gräddfil, oliver och tomater.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port couscous
- 1 vitlöksklyfta
- 3 dl gräddfil
- 1 dl gröna oliver med pimiento
- 1/2 förp plommontomater (à 500 g, eller 3-4 tomater, för 4 port)
- 4 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
- 1/2 msk olja
- 2 msk fryst basilika
- 1/2 msk flytande honung
Gör så här
Steg 1
Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Pressa vitlöken i gräddfilen och smaka av med salt och peppar.Steg 3
Låt oliverna rinna av i en sil. Skär tomaterna i bitar.Steg 4
Stek kycklingen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter per sida eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C. Krydda med salt och peppar.Steg 5
Hacka basilikan. Sänk värmen på stekpannan och ringla honungen och strö basilikan över kycklingen. Vänd några gånger så att honungen och basilikan hamnar runt om hela kycklingen.Steg 6
Servera kycklingen med couscous, gräddfil, tomater och oliver.