- Recept
- Alla samlingar
- Smaker från Medelhavet
Grillad lax med medelhavsgrönsaker i dill

Grillad lax med medelhavsgrönsaker i dill
Av Buffé
Publicerat den 18 maj 2009
Fantastisk sommartallrik som bör avnjutas i sällskap av goda vänner. Du placerar den grillade laxen på den vackra bädden av medelhavsgrönsakerna och klickar på en himmelsk röra av dill, pinjenötter och Västerbottensost.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
Ingredienser
- 4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à 140 g)
- 2 dl plockad dill
- 4 msk finskuren dill
- 100 g Västerbottensost
- 1 dl pinjenötskärnor
- 2 dl rapsolja
- 2 auberginer (à 250 g)
- 1 zucchini (à 300 g)
- 2 röda paprikor (à 150 g)
- rivet skal från 1 citron
Gör så här
Steg 1
Mixa plockad dill, Västerbottensost, pinjenötskärnor, rapsolja samt salt och svartpeppar med stavmixer/matberedare till en pesto.Steg 2
Skär aubergine och zucchini i 1-1 1/2 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Pensla grönsakerna med olja. Krydda med salt och peppar.Steg 3
Grilla grönsakerna 2-3 minuter, tills de är mjuka och fått fin färg. Blanda med finskuren dill och citronskal.Steg 4
Pensla laxen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla 4-5 minuter på varje sida. Servera laxen med grönsaker och dillpestoSteg 5
Till servering: Garnera gärna med dillvippor. Ett gott bröd passar bra till.