- Recept
- Alla samlingar
- Recept under 60 minuter
Lax- och grönkålspaj

Lax- och grönkålspaj
Av ICA Köket
Publicerat den 11 december 2023
En paj är ett perfekt sätt för att ta tillvara på ingredienser du har hemma i kylen, då man kan ha i nästan vad som helst som man tycker om. I den här har vi valt lax och grönkål som ofta finns på julbordet och smaksatt med lite pepparrot som ger rätten en härlig smak.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 förp kyld pajdeg (à 250 g)
- torkade gula ärtor (till formen)
- 2 ägg
- 1 dl majonnäs
- 4 dl grädde
- 100 g färskost med pepparrot
- 150 g kallrökt lax i tärningar
- 100 g ångad eller stekt grönkål
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Rulla ut degen i en pajform (ca 26 cm i diameter). Lägg ett bakplåtspapper över degen och fyll på med torkade gula ärtor så det tynger ner och inte bildas bubblor under gräddingen. Grädda i ca 20 min. Låt svalna.Steg 3
Vispa ihop ägg , majonnäs, grädde och färskost. Lägg laxen och kålen i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda i ca 20 minuter, eller tills fyllningen har stannat.