- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasserecept
Pappardelle med spenatpesto

Pappardelle med spenatpesto
Av ICAs matkasse
Publicerat den 23 mars 2025
Kan man få nog av pasta? Knappast, säger vi! Här är en supersmarrig variant med spenatpesto som är smaksatt med vitlök, citron, saltrostade mandlar och ost. Detta krämiga blandas ihop med pappardelle, sojabönor, soltorkade tomater, tomater och rucola. Och vi har en vinnare!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 dl riven lagrad ost (gärna gran gustoso)
- 200 g färsk spenat
- 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
- 1/2 dl saltrostade mandlar
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 citron
- 4 port pasta (gärna pappardelle)
- 250 g sojabönor
- 200 g strimlade soltorkade tomater
- 250 g tomatmix (gärna färgmixade tomater)
- 65 g rucola
Gör så här
Steg 1
Tina sojabönorna.Steg 2
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 3
Spenatpesto: Riv osten grovt på ett rivjärn (om inte färdigriven används).Steg 4
Mixa spenat, persilja, ost och mandel grovt i en matberedare. Pressa i vitlök och rör ner 1 msk olja från de soltorkade tomaterna. Mixa några varv, så att allt blandas. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.Steg 5
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt sojabönorna koka med de sista 3 minuterna på pastans koktid.Steg 6
Häll av soltorkade tomaterna.Steg 7
Skär de färska tomaterna i halvor.Steg 8
Blanda pastan och bönorna med spenatpesto, soltorkade tomater, tomater och rucola.