- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasserecept
Pasta med krämig ost- och skinksås

Pasta med krämig ost- och skinksås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 april 2025
Ibland vill man bara fixa ihop en enkel men god pasta till middag! Då har du denna krämiga pastarätt med ost- och skinksås. Prästost ger en perfekt smak till såsen, och du adderar gräslök och tomater på toppen innan servering!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna gemelli)
- 1 dl fryst hackad lök eller 1 hackad gul lök (för 4 port)
- 1 msk smör eller olja
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 1/2 dl mjölk
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2 förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
- 1 1/2 dl riven prästost
- 3 - 4 tomater
- 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Stek löken i smöret i en stekpanna eller kastrull.Steg 3
Sänk värmen och blanda i grädden och majsstärkelsen utrörd i mjölken, smula i buljongtärningen. Koka upp under upprörning. Rör i skinkan och osten och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.Steg 4
Skär tomaterna och hacka gräslöken.Steg 5
Servera pastan med ost- och skinksåsen, tomater och gräslök.