Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Pasta med torrsaltat bacon och tomatsås

Pasta med torrsaltat bacon och tomatsås

Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 mars 2017
En underbart färgsprakande pastarätt med influenser från Medelhavet. Såsen består av zucchini, rökig bacon, mild rödlök och söta körsbärstomater som får puttra ihop tills smakerna gift sig.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • 4 port pasta
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 förp torrsaltat bacon (à 140 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 170 g oliver med pimiento
  • 100 g grana padano
  • 65 g rucola

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Skär zucchini i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Steg 3

    Skär baconet i bitar och stek det i en stekpanna. Lyft upp på en tallrik.
  4. Steg 4

    Stek zucchini och lök i olivoljan i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar. Tillsätt tomaterna och baconet och låt puttra ca 3 minuter.
  5. Steg 5

    Låt oliverna rinna av.
  6. Steg 6

    Blanda pastan med zucchinifräset och toppa med ost, oliver och rucola.