- Recept
- Alla samlingar
- Smaker från Medelhavet
Tomat- och fetaostsallad

Tomat- och fetaostsallad
Av Buffé
Publicerat den 05 februari 2007
Tomat- och fetaostsallad är en klassisk sallad som får tankarna att åka till södra Europa och Medelhavet. Rödlök, basilika och olivolja är smakrika ingredienser. Myntablad i denna version tillför en extra spännande smak till salladen.Tidsåtgång och portioner
15 minTotal tid
Ingredienser
- 6 tomater
- 150 g fetaost
- 1 rödlök
- 1/2 kruka basilikablad
- 1/4 kruka myntablad
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 citron
Gör så här
Steg 1
Skär tomaterna i bitar och lägg på ett fat.Steg 2
Bryt fetaosten i bitar och lägg på tomaterna. Skala och skiva rödlöken. Riv basilika och mynta i bitar (använd inte kniv).Steg 3
Fördela örterna och rödlöken på tomaterna. Ringla över olivolja och pressa över saft från citronen. Smaksätt med salt och peppar.