Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad

Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad

Av ICAs matkasse
Publicerat den 29 oktober 2012
Mynta är fräscht till fisk och sallader men även till kötträtter. I den här fiskrätten med ugnsbakad torsk finns influenser från östra Medelhavet, där myntan men även bulgur är typiskt på middagsbordet.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • 520 g torskfilé
  • 3 msk olivolja
  • 4 portioner bulgur
  • 250 g edamamebönor
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina torsken.
  2. Steg 2

    Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Steg 3

    Lägg torsken i en ugnssäker form. Ringla över 1/3 av olivoljan och krydda med salt och peppar. Stek den mitt i ugnen ca 12 minuter.
  4. Steg 4

    Koka bulgur och edamamebönorna enligt anvisningen på förpackningarna.
  5. Steg 5

    Skala gurkan och löken, tärna dem och tomaterna. Blanda med vinäger och resterande olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Steg 6

    Strimla myntan och blanda i den i salsan.
  7. Steg 7

    Servera salsan med torsken och grynen.