Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Semmelpizza

Semmelpizza

Av Buffé
Publicerat den 16 januari 2023
När semla och pizza möts blir det en semmelpizza! Bred en krämig fyllning med mandelmassa på en pizzabotten och toppa med hackad mandel och vispad grädde för en god och lite annorlunda variant på den traditionella semlan som garanterat kommer bli en ny favorit.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 1 förp pizzadeg (gärna surdeg, à 400 g)
  • 1 äggula & 1 äggvita
  • 200 g mandelmassa
  • ½ dl strösocker
  • 3/4 dl hackad sötmandel
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1½ dl vispgrädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Tryck eller kavla ut degen till en rund pizza på en bakpappersklädd plåt. Vispa ihop äggulan med 1 msk vatten och pensla hela pizzan.
  3. Steg 3

    Riv mandelmassan grovt. Vispa ihop mandelmassa, socker och äggvita. Bred på pizzan. Strö över mandel och kardemumma och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna lite.
  4. Steg 4

    Till servering: Vispa grädden och ­spritsa eller klicka på ­pizzan. Pudra över florsocker.