Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Tranbärssås

Tranbärssås

Av Buffé
Publicerat den 14 november 2022
Tranbärssås påminner om den svenska lingonsylten och serveras ofta på den amerikanska högtiden Thanksgiving och på julmiddagar i Storbritannien. Såsen är söt och syrlig och passar utmärkt till fågel och viltkött.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 2 stora apelsiner
  • 1 kanelstång
  • 1¼ dl ljust muscovadosocker
  • 225 g frysta tranbär

Gör så här

  1. Steg 1

    Tvätta en apelsin noga. Skär bort 3 remsor skal (för 6 port) med en skalare, se till att få med så lite som möjligt av det vita.
  2. Steg 2

    Pressa juicen från båda apelsinerna och lägg i en kastrull med skalet, socker, kanelstång och tranbär.
  3. Steg 3

    Låt koka upp och koka under lock på svag värme ca 15 minuter, rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Låt svalna och häll upp på en väl rengjord glasburk. Håller ca 1 vecka i kylskåp. Servera såsen rumstempererad.