Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Kycklingpasta med basilikapesto

Kycklingpasta med pesto

Av ICAs matkasse
Publicerat den 07 oktober 2024
Kyckling och pesto är något som alltid bör finnas på veckomenyn! Peston blandas ut med lite grädde, vilket ger rätten en underbar krämighet! Äts ihop med pasta och små söta körsbärstomater. Hoppas det ska smaka.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port pasta, ca 400 g
  • 3 msk pesto
  • 700 g kycklinginnerfilé
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina kycklingen om fryst används.
  2. Steg 2

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Steg 3

    Skala och skiva löken.
  4. Steg 4

    Dela och stek kycklingen och löken i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Sänk värmen och rör i pesto och grädde. Koka upp.
  6. Steg 6

    Dela tomaterna. Hacka gräslöken och blanda med tomaterna. Blanda pastan med kycklingsåsen, servera med tomater och gärna extra svartpeppar.