Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 300,00 kr
Minipavlova med lemon curd

Minipavlova med lemon curd

Av ICA Köket
Publicerat den 29 januari 2024
Krispig men ändå lite seg maräng som möter den sötsyrliga lemoncurden. Dessa minibakelser kan absolut bli en av dina favoriter både till påsk och andra festliga tillfällen. Känns det för krångligt att göra egen lemon curd kan du köpa färdig.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 tim 30 minTotal tid
10Portioner

Ingredienser

  • 3 ägg (2 äggvitor + 1 äggula & 1 helt ägg)
  • 1/4 krm salt
  • 2 1/4 dl strösocker
  • ½ msk majsstärkelse
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • 1 spritspåse
  • skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1/2 dl saft)
  • 50 g smör
  • 2 krm gul hushållsfärg

Gör så här

9 steg

Marängbottnar:

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 150°C.
  2. Steg 2

    Vispa 2 st äggvitor (lägg undan 1 äggula till lemon curden) och salt till ett hårt skum. Tillsätt 1 1/4 dl socker, lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vänd ner majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger. Lägg marängsmeten i spritspåsen.
  3. Steg 3

    Spritsa ut 10 lika stora flata maränger på en plåt med bakplåtspapper. Gör en grop i mitten på varje maräng med en sked.
  4. Steg 4

    Sätt in plåten långt ner i ugnen, sänk temperaturen till 100°C. Låt marängerna stå i ugnen 45 minuter. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i ugnen (med ugnsluckan stängd) tills ugnen svalnat.

Lemon curd

  1. Steg 1

    Rör ihop 1 st äggula, 1 ägg och 1 dl socker med en visp för hand i en skål.
  2. Steg 2

    Tvätta citronen. Riv yttersta skalet fint och pressa ur saften.
  3. Steg 3

    Sätt skålen med äggulesmeten i en kastrull med knappt sjudande vatten och tillsätt citronskal och -juice. Rör tills krämen tjocknat, ca 15 minuter.
  4. Steg 4

    Skär smöret i bitar. Klicka i dem i skålen, under omrörning, tills smöret smält. Rör ner hushållsfärgen. Låt svalna.
  5. Steg 5

    Fyll gropen i marängerna med lemon curden.