Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Chili con carne med vitlökssås

Chili con carne med vitlökssås

Av ICAs matkasse
Publicerat den 23 februari 2025
Underskatta aldrig enkelheten i att laga mat! Denna chili con carne sköter i princip sig själv när den får puttra till sig på plattan. Kokt ris, eller annat gryn, är ett klassiskt tillbehör till denna vardagsfavorit, och ihop med den vitlökssmaksatta crème fraichen är rätten komplett!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 500 g blandfärs hushålls- eller nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 förp vita bönor i tomatsås (à 380 g)
  • 1 förp pastasås chili (à 390 g)
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 gurka

Gör så här

  1. Steg 1

    Stek färsen i oljan i en gryta. Rör ner bönor och pastasås i grytan. Låt koka upp och sjud i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Steg 2

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Steg 3

    Pressa vitlöken i crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Skär gurkan i stavar.
  5. Steg 5

    Servera chilin med vitlökssås, ris och gurka.