- Recept
- ICAs Matkasserecept
Chili con carne med vitlökssås

Chili con carne med vitlökssås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 23 februari 2025
Underskatta aldrig enkelheten i att laga mat! Denna chili con carne sköter i princip sig själv när den får puttra till sig på plattan. Kokt ris, eller annat gryn, är ett klassiskt tillbehör till denna vardagsfavorit, och ihop med den vitlökssmaksatta crème fraichen är rätten komplett!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 500 g blandfärs hushålls- eller nötfärs
- 1 msk olja
- 1 förp vita bönor i tomatsås (à 380 g)
- 1 förp pastasås chili (à 390 g)
- 4 port ris eller annat gryn
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 gurka
Gör så här
Steg 1
Stek färsen i oljan i en gryta. Rör ner bönor och pastasås i grytan. Låt koka upp och sjud i några minuter. Smaka av med salt och peppar.Steg 2
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.Steg 3
Pressa vitlöken i crème fraichen och smaka av med salt och peppar.Steg 4
Skär gurkan i stavar.Steg 5
Servera chilin med vitlökssås, ris och gurka.