- Recept
- ICAs Matkasserecept
Crispy chicken nuggets med dipp

Crispy chicken nuggets med dipp
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 mars 2025
Krispiga chicken nuggets gjorda på panerade, möra kycklingfiléer som först steks och sedan gräddas i ugnen. Servera med färgsprakande grönsaksstavar, en smarrig, solgul dippsås med sting. Hoppas det smakar!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis eller 4 port ris
- 1 msk olja (om potatis används) + 1/2 dl
- 4 kycklingfiléer
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1 1/2 dl ströbröd eller panko
- 3 morötter
- 1 gurka
- 1 1/2 dl gräddfil
- 1/2 msk curry
- 1/2 msk sweet chilisås
Gör så här
Steg 1
Tina kycklingen (om fryst används).Steg 2
Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en långpanna i ugnen.Steg 3
Skär potatisen i klyftor, blanda den med oljan och krydda med salt och peppar. Sätt in i mitten av ugnen först i ca 15 minuter. Alternativt koka riset enligt anvisning på förpackningenSteg 4
Nuggets: Skär varje kycklingfilé i tre bitar, krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.Steg 5
Häll mjölet på en tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik och lägg ströbrödet på ytterligare en tallrik.Steg 6
Vänd kycklingen först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbröd.Steg 7
Stek kycklingen i omgångar i oljan i en stekpanna tills den får fin färg. Fös potatisen lite åt sidan på plåten och lägg kycklingen på plåten och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills potatisen är klar och kycklingen har en innertemperatur på 72°C.Steg 8
Grönsaker: Skala morötterna, skär dem och gurkan i stavar.Steg 9
Dipp: Blanda gräddfilen med curry och sweet chilisås, smaka av med salt och peppar.Steg 10
Servera kycklingen med potatis eller ris, dipp och grönsaker.