- Recept
- ICAs Matkasserecept
Falafel med gurktabbouleh och granatäppleyoghurt

Falafel med gurktabbouleh och granatäppleyoghurt
Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 mars 2025
Det är tillbehören till falafeln som gör det. Tabbouleh och en sötsyrlig yoghurt passar perfekt. Det behövs inte ens något bröd till. Det är bara att äta och njuta.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 rödlök
- 1 gurka
- 2 plommontomater
- 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
- 1/2 citron
- 5 msk olivolja
- 2 dl bulgur (gärna fullkorn)
- 1 förp färsk eller fryst falafel (à ca 450 g)
- 1 granatäpple (eller ca 1 dl granatäpplekärnor, för 4 port)
- 2 dl matyoghurt (10%)
- 1 msk honung
Gör så här
Steg 1
Tina granatäppelkärnorna om frysta används.Steg 2
Tabbouleh: Skala och hacka löken.Steg 3
Skär gurkan och tomaterna i små tärningar. Hacka persiljan och blanda med lök, gurka och tomat.Steg 4
Pressa över citronsaft och blanda i olivoljan, krydda med salt och peppar.Steg 5
Yoghurt: Dela och kärna ur granatäpplet. Blanda kärnorna med yoghurten och honungen, smaka av med salt och peppar.Steg 6
Tabbouleh: Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.Steg 7
Falafel: Stek falaflarna i oljan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 8
Tabbouleh: Blanda bulgurn med gurkblandningen.Steg 9
Servera tabbouleh med falafel och yoghurt.