- Recept
- ICAs Matkasserecept
Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter

Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter
Av ICAs matkasse
Publicerat den 23 februari 2025
Trots kort tid i köket blir resultatet en krämig pastarätt med fina smaker av spenat, lök, grädde, tomat och pinjenötter. Spenatpasta med rostade pinjenötter är ett inbjudande och snabblagat pastrecept som passar perfekt till en trevlig middag eller lunch hemma!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta, gärna penne
- 1 dl pinjenötter
- 1 gul lök
- 1 msk smör eller margarin
- ca 400 g fryst bladspenat
- 130 g basilikapesto
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 250 g körsbärstomater
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna i torr panna tills de får en gyllenebrun färg. Häll upp i en skål och låt svalna.Steg 3
Skala och skiva löken. Stek den i matfettet i en stekpanna på svag värme tills löken blir genomskinlig. Tillsätt spenaten och peston och stek ytterligare några minuter.Steg 4
Häll i grädde och smulad buljongtärning och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.Steg 5
Dela tomaterna och vänd ner dem i såsen eller servera till.Steg 6
Servera nykokt pasta med spenatsås och toppa med pinjenötter.