- Recept
- ICAs Matkasserecept
Kycklingfärsgryta med limegurka

Kycklingfärsgryta med limegurka
Av ICAs matkasse
Publicerat den 19 januari 2025
Middag på ett kick, sa du? Stek kycklingfärs, lök och morötter tills allt fått färg. Tillsätt kokosmjölk och paneng-kryddmixen och låt smakerna koka ihop. Servera med fluffig couscous och syrlig gurksallad. Mums!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 2 msk olja
- 500 g kycklingfärs
- 400 ml kokosmjölk
- 1 förp paneng red curry kryddmix (à 32 g)
- 4 port couscous
- 1 gurka
- 1 lime
- 1 msk sesamfrö
Gör så här
Steg 1
Skala och skiva löken och morötterna. Stek lök och morötter i 1 msk olja i en stekpanna tillsammans med färsen tills allt får lite färg. Rör ner kokosmjölk och hälften av kryddmixen och låt sjuda ca 10 minuter.Steg 2
Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Skär gurkan i tärningar och pressa limesaft över. Krydda med salt och peppar och rör ner 1 msk olja och sesamfrö.Steg 4
Smaka av grytan med salt och peppar eller mer kryddmix och servera den med couscous och gurka.