Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Quinoa med rostade rotfrukter och hummus

Quinoa med rostade rotfrukter och hummus

Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 mars 2025
Ja, här talar receptnamnet för sig självt! Rotfrukterna rostas i ugn, för att den perfekta sötman ska komma fram, och de passar underbart ihop med salladen gjord på quinoa, persilja, citron och olja. En klick hummus vid sidan av tillför krämighet till rätten.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 palsternackor (à ca 140 g)
  • 3 morötter
  • 150 g rotselleri
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 3 dl okokt röd quinoa eller quinoa-mix
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
  • 1/2 citron
  • 65 g babyspenat
  • 175 g hummus (gärna på gul- och höstärta)

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Tvätta och skär palsternackor, morötter och rotselleri i mindre bitar.
  3. Steg 3

    Blanda rotfrukterna på en ugnsplåt med hälften av oljan. Krydda med salt och peppar och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Steg 4

    Skala och skär löken i klyftor. Rosta löken och pumpakärnorna tillsammans med rotfrukterna de sista 10 minuterna på rotfrukternas tillagningstid.
  5. Steg 5

    Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Steg 6

    Pressa vitlöken i resten av oljan rör i sambal oelek. Hacka och blanda ner persiljan, krydda med salt och peppar. Riv yttersta delen av citronskalet och pressa saften ur citronen och blanda med oljan.
  7. Steg 7

    Blanda quinoan med rotfrukterna, löken, persiljeoljan och spenaten.
  8. Steg 8

    Servera quinoan med hummusen.