Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Rostad bellaverde med sataysås

Rostad bellaverde med sataysås

Av ICAs matkasse
Publicerat den 26 januari 2025
Bellaverde är både god, nyttig och fin på tallriken! Ihop med snackmorötter och en sötstark sataysås kommer ni vilja slicka upp varenda serverad bit. Ja, egentligen kan du bara läsa ingredienslistan för att det ska börja vattnas i munnen.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 förp snackmorötter (à 200 g)
  • 2 förp bellaverde (à 200 g) eller broccoli
  • 2 msk olja
  • 1 msk sesamfrö
  • 4 port ris
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk japansk soja
  • 1 1/2 dl salta jordnötter
  • 1 förp solrosskott (à 100 g) eller ärtskott

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Dela morötterna på längden och blanda dem och bellaverden med 1 msk olja på en plåt, krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 minuter. Strö över sesamfrö och rosta ytterligare 5 minuter.
  3. Steg 3

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Steg 4

    Sataysås: Riv ingefäran. Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med ingefäran i 1 msk olja i en kastrull. Sänk värmen och rör i sambal oelek och socker. Rör därefter i kokosmjölken och sojan, låt sjuda 2 minuter. Häll i jordnötterna och mixa såsen grovt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Servera bellaverden och morötterna med ris, sås och solrosskott.