- Recept
- ICAs Matkasserecept
Rostade fyllda paprikor med arrabbiata och kalkon

Rostade fyllda paprikor med arrabbiata och kalkon
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 december 2024
Fyllningen som består av kalkonfärs, arrabbiata, oliver och persilja passar utmärkt ihop med paprikan. Servera de med fluffigt ris, mild yoghurt och en krispig sallad på gröna salladsblad.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- ca 500 g kalkonfärs
- 1 burk pesto arrabbiata (à 130 g)
- 1 förp urkärnade oliver (à 70 g)
- 1 förp persilja (à 20 g)
- 4 röda paprikor
- 1 dl riven ost
- 1 rödlök
- 1/2 msk olivolja
- 1 tsk rödvinsvinäger
- 1 förp krispsallad
- 2 dl matyoghurt
Gör så här
Steg 1
Tina färsen (om fryst används).Steg 2
Sätt ugnen på 225˚C.Steg 3
Koka riset.Steg 4
Fyllda paprikor: Blanda färsen med arrabbiata, 1/2 tsk salt och oliver. Hacka persiljan och blanda med färsen.Steg 5
Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Fyll paprikahalvorna med färsen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.Steg 6
Sallad: Skala och skiva löken. Blanda den med olivolja och vinäger. Skär salladen i bitar och blanda med löken.Steg 7
Servera paprikahalvorna med ris, sallad och yoghurt.