- Recept
- ICAs Matkasserecept
Stekt alaska pollock med äggsås

Stekt alaska pollock med äggsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 oktober 2024
Hur låter detta: smörstekt alaska pollock som serveras med kokt potatis och en krämig äggsås? Inte så dumt, eller hur? Äggsåsen görs på smetana som bas och kryddas upp med salt och peppar. För att bryta av texturerna lite så servera gärna något grönt vid sidan av!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 4 ägg
- 2 dl smetana
- 600 g alaska pollock
- 1/2 msk smör
- 250 g broccoli
Gör så här
Steg 1
Tina fisken.Steg 2
Koka potatisen.Steg 3
Koka upp vatten till äggen. Lägg försiktigt ned äggen i det kokande vattnet och sjud i 9 minuter. Spola sedan äggen kalla i kallt vatten.Steg 4
Skala och hacka äggen. Blanda ägghacket med smetana och krydda med salt och peppar.Steg 5
Ansa och skär broccolin i bitar och koka i saltat vatten ca 4 minuter.Steg 6
Stek fisken i smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida och krydda med salt och peppar.Steg 7
Servera fisken med potatis, broccoli och äggsås.