- Recept
Vegosill på svamp
Vegosill på svamp
Av Buffé
Publicerat den 20 november 2024
Ett lakto-ovo vegetariskt substitut för sill, där svamp får ersätta sillen! Här görs svampsillen på portabello, som picklas och läggs in i en sås med chili och ingefära. Hur gott som helst, och perfekt till julbord, midsommarbuffé eller påsklunch!Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 dl strösocker
- ½ dl ättiksprit (12%)
- 1 tsk salt
- 200 g portabellosvamp
- 1 dl crème fraiche
- ½ dl majonnäs
- 1 tsk riven ingefära
- ½-1 finhackad röd chili
Gör så här
Steg 1
Vegosill: Koka upp 2 dl vatten, socker, ättiksprit och salt i en kastrull.Steg 2
Ansa och skär svampen i mindre bitar. Lägg ner i lagen och låt stå i kylen över natten.Steg 3
Häll av lagen.Steg 4
Sås: Blanda alla ingredienser till såsen och blanda den picklade svampen. Salta och peppra efter smak. Lägg upp i en burk och låt stå i kylskåpet över natten.